Prisen afgør valg af ski-destination

Branäs er et godt eksempel på den gode skiferie til en god pris. Foto: Branäs.

Det er kroner og ører, der er det væsentligste, når vi vurderer, om vi skal på skiferie, og hvilken geografi, der skal lægge løjper til vores skifornøjelser, viser en YouGov-undersøgelse. Kun én aldersgruppe skiller sig ud.

Prinsen er afgørende uanset køn, alder, indkomst og uanset om man rejser med børn/børnebørn eller ej. Eneste undtagelse er i gruppen 50-70 år, hvor der er en vis villighed til at gå på kompromis med prisen for at få ’smukke naturoplevelser’.

”Sverige er blandt de billigste skiferielande af flere grunde. For det første er der ikke særlig langt at rejse, og det minimerer transportomkostningerne uanset om man er i bil, fly, bus eller tog. For det andet ligger den svenske kronekurs lavt og flere svenske skisportssteder tilbyder gratis liftkort til børn under otte år, der kører med hjelm.

De fem væsentligste årsager til valg af skisportssted ’Skiferie til en fornuftig pris’, hvilket 70% angiver. ’Smukke naturoplevelser’ er vigtigt for 60%, mens ’Ski in/ski out’ (dvs. bolig ved pisten) angives af 55%.

’Rimelig kort rejsetid er også vigtigt (54%), mens 51% i undersøgelsen peger på, at ’Skisportssted, man har fået anbefalet eller været på før’ er afgørende.

”Lofsdalen er et af de steder, som måske er mindre kendt blandt danskere, og en af de positive følger er, at prisniveauet er lavere, fx hvad gælder liftkort. Men der er også flere andre som Falköping, Ulricehamn og Branäs, der kan bryste sig af at tilbyde godt skiløb, uden at man skal spise havregrød resten af året efter endt skiferie”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Børn i højsædet til skiferien

Charter kun overgået af skiferie

Skader på skiferien kan blive dyre