Prisfald på oversøiske rejser

Det er sæsonvariationer og et øget prispres fra nye operatører, der har fået priserne til at falde til det laveste niveau siden forårsmånederne og der er rigtig gode tilbud at hente, hvis man står foran en oversøisk rejse i løbet af efteråret, viser den seneste udgave af Dansk Flyprisindex.

 

Destinationer som Los Angeles, New York, Mexico City og Rio de Janeiro falder lige nu helt ned til 65 i forhold til flyprisindekset udgangspunkt fra uge 32 i 2009. Det betyder, at man som forbruger kan købe en rejse til Sydney til lige under 8.000 kr. New York har lige nu et prisniveau omkring 3.200 kr., mens Los Angeles eksempelvis koster omkring 3.900 kr. Beijing har en sæsonpris på knap 3.800 kr. mens Dubai har åbnet vintersæsonen med priser fra 3.145 kr. ved afrejse i uge 44.

 

22 af de 30 interkontinentale priser i Dansk Flyprisindex har en faldende tendens, men de resterende otte destinationer har svagt stigende eller uændrede priser.

 

”Markedet bliver stadig mere fragmenteret. Kunderne kører gerne langt efter billige flybilletter, og der shoppes som aldrig før. Hvis man som forbruger udnytter den ubalance, der opstår i markedet på baggrund af nye ruter og øget konkurrence mellem specifikke selskaber, vil der være penge at spare,” vurderer adm. direktør Ole Stouby fra rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.