Qantas flyver med overskud

Australiens største flyselskab forventer fortsat stigende efterspørgsel på flysæder, men siger også, at det sker i et meget konkurrencepræget marked. Qantas har også lavprisselskabet Jetstar.

 

Qantas forventer i første halvår af 2011 at øge sin kapacitet knap 10 % pga. stigende efterspørgsel. Jetstar skal bl.a. fortsætte sin ekspansion – også i Asien.

 
I øvrigt havde Qantas’ overskud været ca. 300 mio. kr. større i årets første halvår – havde det ikke været for aflyste flyvninger pga. den islandske vulkan, strejker hos Oneworld-partneren British Airways og den politiske uro i Bangkok.

 

“Qantas er et af de få flyselskaber, der de sidste 12 måneder har fløjet med overskud,” siger selskabets koncernchef, Alan Joyce,

 
Qantas har bestillinger på 160 nye fly de kommende ti år, herunder Boeing 787 Dreamliner til Jetstar og Qantas samt yderligere fire Airbus 380 til Qantas, der allerede har seks eksemplarer af megabamsen.

 
Qantas flyver fire gange om dagen til London Heathrow og en gang dagligt til Frankfurt.

 

Qantas blev grundlagt i 1920 i den australske “outback” i Queensland, under navnet Queensland and Northern Territory Aerial Services, heraf navnet QANTAS.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten