Rønne-Ystad-færge stoppet

Det betyder, ifølge DR Bornholm, at Bornholmstrafikken ikke må bruge færgen Skania, før tingene er bragt i orden, siger synschef i Søfartsstyrelsen Lars Nielsen ifølge business.dk.

Han siger til lokalradioen, at styrelsen blev opmærksom på forholdet lørdag, og det blev klart, at ingen af de besætningsmedlemmer, der har med sikkerheden at gøre talte andet end polsk og engelsk, selv om færger, der anløber danske havne, skal have en sikkerhedsbesætning, som taler skandinavisk.

 

Lovgivningen blev i sin tid strammet efter ulykkerne med Scandinavian Star og Estonia, hvor sprogproblemer formentlig kostede menneskeliv.

 

Bornholmstrafikkens konstituerede direktør Jørgen Jensen henviser til, at man har indgået en aftale med Unity Line, og her fremgår det, at det er Unity Line, der skal sikre, at myndighederne har givet de nødvendige godkendelser. Han forventer at Skania atter vil sejle på ruten fra lørdag.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.