Rabatter forsvundet med Rejsekortet

rejsekortStuderende og pensionister går glip af deres rabatter, hvis de benytter Rejsekortet i stedet for almindelige billetter.

Det koster typisk over 100 kroner ekstra, hvis man rejser frem og tilbage mellem Jylland og Hovedstaden på sit rejsekort i stedet for med traditionelle billetter med ungdoms- eller pensionistrabat, skriver politiken.dk.

Ifølge trafikforsker Malene Freudendal fra RUC har Rejsekortet flere gange meddelt, at man har fået styr på ’børnesygdommene’, som for eksempel urimeligt høje priser, ’men det har de åbenbart ikke’.

Rejsekortets markedsføring har lagt vægt på, at det ville være mere effektivt og ikke koste mere, men et pensionistægtepar fra Sønderborg har konstateret, at de kunne have sparet 106 kroner, hvis de havde købt ’gammeldags’ 65-billetter i stedet for deres pensionistrejsekort.

Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen mener, at de ulogiske priser undergraver tilliden til Rejsekortet, og han forstår ikke hvorfor, der er prisforskel på rejser på billet og på rejsekort. Han vil tage sagen op med Transportministeren efter sommerferien.

Enhedslistens Henning Hyllested får mange kritiske breve fra især pensionister, som er utilfredse med Rejsekortet. Han samler kritikpunkterne til et statusmøde om kortet.
Han mistænker trafikselskaberne for i det skjulte at gennemføre højere priser. Som i København, hvor kunderne fremover får sværere ved at rejse ud og hjem på et ’klip’, fordi fristen udløber hurtigere end for klippekort.
Transportminister Henrik Dam Kristensen slår fast, at regeringen ikke tillader højere priser og at problemerne skal løses efter en evaluering efter sommerferien.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.