Reduceret kvartalsunderskud for Norwegian

Kvartalsresultatet før skat er 238 millioner norske kroner bedre end for et år siden og blandt selskabets bedste resultater for første kvartal.

Der har været en god trafikvækst, international ekspansion og en kraftig reduktion i omkostningerne. Omsætningen blev 2,9 milliarder norske kroner, en stigning på 23% og resultatet før skat (EBT) blev minus 160 millioner – 238 millioner bedre end i 2012.

3,9 millioner fløj med selskabet, hvilket svarer til en vækst på 8%. RPK steg med 19%, fordi hver passager nu i gennemsnit flyver længere end for et år siden.

ASK er steget med 21% og belægningen i første kvartal var 76% et procentpoint lavere end for et år siden.

Omkostningerne blev reduceret med 8%, både inklusive og eksklusive brændstof. Reduktionen forklares med etablering af nye europæiske baser og indfasning af stadig flere nye Boeing 737-800, hvoraf seks allerede er leveret i år.

1. april åbnede Norwegian ny base i Gatwick, hvor selskabet har lanceret 14 ruter, blandt andet til Middelhavsdestinationer. Selskabet åbnede en ny base i Alicante i slutningen af marts.

Norwegians samlede produktionsvækst er forventet at blive over 25% i 2013 baseret på indfasning af nye fly, flere nye ruter, samt start af langdistanceflyvninger fra månedsskiftet maj/juni.

”Vi er meget tilfredse med resultatet, og at vi, et sæsonmæssigt svagt kvartal for mange flyselskaber, fik en resultatforbedring på 238 millioner kroner. Belægningen holder sig stabil trods en kraftig produktionsvækst. Samtidig reducerer vi betydeligt i vores omkostninger, hvilket er helt afgørende for at være konkurrencedygtig,” siger adm. direktør Bjørn Kjos.