Regeringen vil give bedre økonomi til sommerhusudlejere

1024px-Sommerhusene_ved_Lien_(2012,_ubt)Med intentionen om at styrke turismen og dermed vækst i landdistrikterne lægger den nye regering op til, at sommerhusejerne kan få et større bundfradrag i forbindelse med udlejning.

I dag skal der betales 60% i skat af lejeindtægter, der overstiger det såkaldte bundfradrag. I 2017 betyder det, at 10.700 kroner er skattefri, hvis vedkommende selv lejer ud. Sker udlejningen gennem et bureau, så kan ejeren trække de første 21.400 kroner fra, skriver politiken.dk. Det er de bundfradrag, regeringen vil hæve – men uden at sætte tal på endnu.

”Større bundfradrag gør det mere attraktivt at udleje sommerhuse og samtidig giver det mere arbejde i lokalsamfundet”, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen. Og der er udsigt til flertal for forslaget, da Dansk Folkeparti bakker op: ”Det vil vi rigtig gerne. Sidste gang vi hævede bundfradraget var det udgiftsneutralt, fordi flere lejede ud gennem et bureau. På den måde dæmmede man op for det sorte marked”, siger finansordfører René Christensen.

Der er i regeringsgrundlaget også lagt op til at udvide grænsen for, hvor stor en andel af sommerhusets værdi, der kan hentes som realkreditlån. I dag kan man belåne 60% af værdien. Det vil regeringen hæve til 75%.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen kalder det ’urimeligt’ med forskellen i forhold til almindelige boliger, hvor grænsen for et realkreditlån er 80% af værdien.

Dansk Folkeparti vil gerne diskutere en højere grænse for realkredit, men René Christensen er opmærksom på, at det kan medføre problemer med forhøjede lån, der kan benyttes til forbrug.

Dansk Folkeparti er til gengæld afvisende over for et forslag fra regeringen om at lempe udenlandske statsborgeres muligheder for at købe sommerhuse i Danmark.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.