Regulering vigtigere end frasalg

"Vi finder at ejerskabet er sekundært. Fokus skulle ligge på en opstramning af reguleringerne for lufthavnenes forhold”, siger en talskvinde for BA. "Det er den eneste måde, hvorpå man kan etablere den kapacitet, som er absolut vigtig – især på Heathrow”, tilføjer hun.

 

Flyselskabet går ind for et licens-system, der gør det muligt at måle de enkelte flyselskabers ydelser og pålægge sanktioner til de selskaber, der ikke lever op til målene.

Også easyJet mener, at et ændret ejerskab af lufthavnene omkring London, kun vil hjkælpe passagerer og effektivitet i begrænset omfang, mens det, der er behov for er bedre regulering af trafikken.

 

CEO Andy Harrison siger at han støtter ophævelse af BAA-monopolet, men det er kun en mindre del af det, der er behov for for at sikre effektivitet og kvalitet, som han mener afhænger af en langt bedre officiel regulering.

 

Også Competition Commission, som kræver opsplitning af BAA, har kritiseret Civil Aviation Authority (CAA), som står for reguleringen af lufthavnene og vil gennemføre en undersøgelse.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.