Rejsebranchen klar til drachmer

Flere eksperter ser det ikke længere som usandsynligt, at den græske økonomiske krise kan ende med, at landet må forlade Euro-samarbejdet. Det har fået TUI til at meddele, at hvis det sker, vil man betale sine regninger til hotellerne med drachmer i stedet for med Euro, skriver business.dk.

 

Brevet har ført til vrede blandt de græske hotelejere, da der ventes en økonomisk kollaps med tilhørende voldsom nedskrivning af den nye valuta i fald redningsplanerne skulle mislykkes. Det betyder, at hotelbranchen naturligt foretrækker betaling som aftalt i Euro og ikke i den devaluerede valuta.

 

Ifølge Andreas Andreadis, der er formand for sammenslutningen af græske turistvirksomheder, vil ingen hotelejer gå med til det, og sagen er videresendt til det græske turistministerium.

 

Også Ryanair er indstillet på, at man kan risikere en overgang til drachmer i stedet for Euro på det græske marked, men her vil man åbne flere flyveruter og være indstillet på at acceptere en hvilken som helst valuta som betaling for billetterne.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.