Rejsebranchen klarer sig pænt

Redegørelsen fra Forbrugerstyrelsen placerer også markedet for flyrejser højt, men her er der plads til forbedringer med hensyn til forbrugernes klagemuligheder, skriver politiken.dk.

 

Redegørelsen bygger blandt andet på en markedsundersøgelse, hvor 11.000 forbrugere har skullet vurdere 49 forbrugsmarkeder og give dem karakterer med hensyn til tillid, gennemsigtighed og klageforhold. Her ligger især markedet for pakkerejser og charterrejser godt til og får en karakter på 6,68 på en skala fra 0-10, hvilket placerer rejserne på en tredjeplads i undersøgelsen.

 

Markedet for flyrejser klarer sig også pænt og kommer ind på en 17. plads. Her mener forbrugerne at der er behov for forbedringer med hensyn til klagemulighederne.

 

Direktør i Forbrugerstyrelsen, Tanja Franck, beskriver det som positivt, at forbrugerne overordnet har gode erfaringer med markedet for både pakkerejser og flyrejser. Hun finder det dog bekymrende, at forbrugerne har så ringe tillid til at de får en ordentlig klagebehandling i flyselskaberne.

 

Også markedet for ferieindkvartering i Danmark har klaret sig fornemt og har indtaget en 8. plads på listen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.