Rejsebureauer bøjer sig

MyTravel, Skibby Rejser, Tjæreborg og Spies har nu på opfordring fra Forbrugerombudsmanden besluttet, at man dropper det, der hedder negativ aftalebinding, når kunderne bestiller rejser på de fire selskabers hjemmesider. Det skriver bladet Markedsføring.

Negativ aftalebinding dækker over det fænomen, at der på forhånd automatisk er valgt en række tillægsydelser, når forbrugeren bestiller sin rejse – eksempelvis årsrejseforsikring, årsafbestillingsforsikring, flymad t/r og transport fra lufthavnen t/r.
På den måde kommer en uopmærksom forbruger nemt til at betale for en ydelse, som han/hun slet ikke har brug for, fordi der skal foretages en aktiv handling for at fravælge ydelsen.
Forbrugerombudsmanden har meddelt selskaberne, at dette efter hans opfattelse er i strid med markedsføringslovens paragraf 1 om god skik, og selskaberne har derfor nu valgt at fjerne de nævnte tilvalg.

”Negativ aftalebinding bliver desværre brugt i mange sammenhænge – og ofte til stor gene for forbrugeren, der dermed kan risikere at miste overblikket over, hvad han eller hun har købt eller tilmeldt sig i f.eks. et bestillingsforløb på internettet. Derfor glæder det mig, at de nævnte rejsebureauer har givet tilsagn om at ophøre med denne praksis,” siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Skrevet af