Rejsebureauer sælger flest krydstogter

usa-new-york-krydstogt-ferie-800x4907 ud af 10 krydstogtpassagerer bruger rejsebureau til at booke rejsen, siger Cruise Liners International Association, der i år forventer 23 mio. krydstogtpassagerer på verdensplan. CLIA har i sin 2015-prognose syv tendenser for dette år – bl.a. er størrelsen ikke længere afgørende…

CLIA, Cruise Liners International Association, siger i sin prognose for i år, at man på verdensplan forventer fire pct. flere krydstogtpassagerer end sidste år.

Samlet udbyder krydstogtrederierne op mod 1.000 anløbshavne – og CLIA’s medlemmer investerer i år i 22 nye skibe, herunder også til f.eks. flodsejladser til en værdi af over 25 milliarder kr. Samlet gav krydstogtindustrien sidste år en omsætning på over 117 milliarder dollars, stod bag 900.000 arbejdspladser og udbetalte 38 milliarder dollars i lønninger.

CLIA giver i sin prognose for i år syv nye tendenser for krydstogtbranchen: Krydstogtgæsterne vil prøve noget nyt; hele 62 pct. af gæsterne er ”repeaters”, gæster, der før har været på krydstogt. Men de vil gerne have nye muligheder.

Størrelsen er ikke længere vigtig! Før handlede det om stadig større krydstogtskibe – men de 22 nye, som kommer i drift i år, har mere fokus på unikke faciliteter og design.

Specialcruise fortsætter sin stærke vækst, f.eks. luksusyachter, ocean-liners og de nyeste flodkrydstogtskibe, en sektor der har set stor fremgang.

Caribien fastholder førerposition: Over hvert tredje krydstogt vil i år sejle i Caribien.

Flere vil sejle verden rundt: krydstogtindustrien ser stor vækst i passagerer som vil opleve hele verden på langt krydstogt.

For mere information, besøg Cruise Liners International Associations hjemmeside: cruising.org

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.