Rejsebureauer skal ikke hæfte for flykonkurser

flybillet-1Ved en dom i Østre Landsret er det afgjort, at danske rejsebureauer ikke hæfter økonomisk for flybilletter formidlet fra flyselskaber, der går konkurs. Men det forudsætter, at bureauet gør tydeligt opmærksom på sin rolle som formidler.

”Afgørelsen er et skridt i den rigtige retning for de danske rejsebureauer, og den nærmer sig den praksis, der gælder i størstedelen af Europa. Danske rejsebureauer har nu en gang for alle fået rettens ord for, at rejsebureauerne ikke uden videre skal gøres ansvarlige for flyselskabers konkurser”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Dommen slår fast, at et rejsebureau godt kan være formidler og dermed ikke ansvarlig for et flyselskabs konkurs. Men det forudsætter, at rejsebureauet gør tydeligt opmærksom på forholdet, når kunden køber flybilletten.

Den nye dom betyder, at forbrugerne ikke længere kan kræve erstatning fra rejsebureauer med et agentforbehold i tilfælde af, at et flyselskabs går konkurs inden eller under rejsen. Det skyldes, at der er tale om forhold, som rejsebureauet ikke har indflydelse på.

”Domstolen anerkender agentforbeholdet, så længe det enkelte rejsebureau kommunikerer dette forbehold klart og tydeligt. I den forbindelse tager vi til efterretning, at forbeholdet i den konkrete sag, ifølge domstolen, ikke har været kommunikeret tydeligt nok”, siger Lars Thykier.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.