Rejsegarantifonden politianmelder rejsebureau

unge i pragREJSEBUREAUER: GO Rejser fra København politianmeldt for at have givet Rejsegarantifonden ”urigtige og vildledende oplysninger.”

”Rejsegarantifonden har konstateret, at GO Rejser v/Mahdi Ghorbani, Holmbladsgade 82, 2. th. i København S, har afgivet urigtige og vildledende oplysninger til Rejsegarantifonden,” skrev fonden i går i en pressemeddelelse og fortsatte:

”GO Rejser er ikke registreret i fonden. Virksomheden udbyder indkvartering i Prag i uge 7 og 8 på hjemmesiden gorejser.dk. Markedsføringen er målrettet gymnasieelever.”

Videre oplyste Rejsegarantifonden i går: Virksomheden har overfor fonden redegjort for og dokumenteret, at GO Rejser kun sælger indkvartering, mens bustransport faktureres direkte fra et busselskab og turistmæssige ydelser (rabatkort til diskoteker mv.) sælges af virksomheden GO Extra v/Ali Ghorbani.

En sådan forretningsmodel er ikke sædvanlig i rejsebranchen, noterer fonden som har anmodet om dokumentation for, at kunderne reelt indgår aftaler med tre forskellige udbydere.

Det er ikke i strid med rejsegarantifondsloven at opdele salget på denne måde, understreger fonden og tilføjer: Men eftersom konsekvensen for kunderne er, at de ikke er omfattet af Rejsegarantifondens dækning (og ikke kan klage til Pakkerejse-Ankenævnet), søger fonden i sådanne sager at få dokumenteret, hvordan salget reelt sker, og fonden anmoder udbyderne om at gøre det tydeligt for kunderne, at de handler med forskellige udbydere.

I denne sag havde GO Rejser redegjort for og dokumenteret, at kunderne blev faktureret for bustransporten til Prag direkte fra et busselskab. Dette fremgik også af selskabets hjemmeside. På fondens forespørgsel har busselskabet imidlertid oplyst, at de ikke står for transporten.

”Eftersom det er i strid med § 25 stk. 1 nr. 3) i rejsegarantifondsloven at afgive urigtige eller vildledende oplysninger til fonden, har fonden indgivet politianmeldelse mod GO Rejser,” oplyser fondens direktør, Birgitte Fjeldhoff, i pressemeddelelsen.