Rejsegarantifonden undersøger nyt rejsebureau

2019/08/defaultmain.jpgREJSEBUREAUER: Jyske Guldrejser.dk udbyder rejser uden at være registreret i Rejsegarantifonden, der ønsker en forklaring. Bureauets 22-årige ejer siger, at man blot videreformidler andre bureauers rejser, men lukkede sin hjemmeside efter standby.dk’s henvendelse.

”Guldrejser.dk har endnu ikke tilmeldt sig Rejsegarantifonden, da vi ikke har nogen omsætning. Vi formidler kun eksisterende rejser. Vi køber f.eks. rejser til Tyrkiet hos Tyrkiet Eksperten eller Spies og sælger dem videre. Guldrejser.dk er et mellemled,” sagde bureauets 22-årige ejer, Tamer Kaya, i går til standby.dk

Guldrejser.dk har adresse i Odder.

Tamer Kaya beskrev Guldrejser som et ”hobby-projekt” for f.eks. sportsklubber, der vil til Tyrkiet – eller firmaer, som vil på virksomhedsbesøg i landet.

”Os bag Guldrejser.dk er selv tyrkere. Vi udbyder ikke egne rejser, men skræddersyer rejser og tilbyder dansk-tyrkiske guider til f.eks. et virksomhedsbesøg,” sagde Tamer Kaya.

Efter standby.dk i går ringede til Tamer Kaya er hjemmesiden guldrejser.dk blevet lukket – nu står der: ”Guldrejser.dk’s nye hjemmeside er under opbygning.”

Mens Tamer Kaya overfor standby.dk afviste, at Guldrejser.dk har solgt rejser, var der på den nu lukkede hjemmeside referencer fra kunder. F.eks. en træner fra Odder Svømmeklub, som bl.a. skrev: ”Vi er meget glade og tilfredse over samarbejdet med GuldRejser på vores 3 træningslejre.”

Rejsegarantifonden er også opmærksom på Guldrejser.dk, siger fondens direktør, Birgitte Fjeldhoff, til standby.dk:

”Vi blev opmærksom på Guldrejser.dk mandag i denne uge – det ser mærkeligt ud. De er ikke registreret hos os, derfor har vi nu skrevet til dem for at høre, hvad de laver. Har vi ikke hørt fra dem inden for en uge, sender vi en rykker – svarer de ikke på den, kommer en politianmeldelse. Her tager politiet ud til rejsebureauets adresse og afhører ledelsen. Loven om Rejsegarantifonden er ganske klar – man må i Danmark ikke udbyde rejser, uden at være registreret i Rejsegarantifonden.”

På Rejsegarantifondens hjemmeside står bl.a.:

”Alle dansk etablerede rejseudbydere, som udbyder og/eller sælger rejseydelser, skal som udgangspunkt være registreret i fonden. En rejseydelse er beskrevet i lovens § 2 stk. 1 og er f.eks. en pakkerejse eller en flybillet alene.”