Rejsekortet gemmer persondata

rejsekortHvert tjek ind og tjek ud med Rejsekortet og prisen for rejserne ender i en database, som siden 2011 har registreret mere end 100 millioner rejser.

Rejsekort A/S gemmer oplysningerne om passagerernes rejser i fem år. Tilsammen udgør oplysningerne et mønster over alle kundernes personlige bevægelsesmønster, skriver avisen.dk.

Forbrugerrådet Tænk kalder det en alvorlig udfordring af ’retten til privatliv: “Så mange data i så mange år øger risikoen for data-læk. Fem år er for vidtgående. Selvfølgelig skal de opbevare nogle data af hensyn til regnskab. Men de må lave mellemregninger, så de kan slette bevægelsesmønstrene løbende,” siger Anette Høyrup, seniorjurist hos Forbrugerrådet Tænk.

843 medarbejdere har adgang til personlige oplysninger om den enkelte kundes rejser. Med en dommerkendelse kan også Skat og politi få adgang til registret, skriver Jyllands-Posten.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.