Mange danskere vil rejse i julen. De vil dog helst fejre nytår hjemme - eller for eksempel som billedet, en rooftop i en storby, i dette tilfælde Bangkok. PR-foto: Apollo.

Rejser på juleferie for at undgå familien

Hver tiende dansker har bestilt en julerejse, mens hver fjerde har overvejet det. Det er flere årsager til ønsket om at rejse væk i julen, viser ny undersøgelse foretaget af rejsearrangøren Apollo.

Mens de fleste danskere fejrer julen hjemme med familien, pakker andre kufferten og rejser ud af landet. I år ender hver tredje dansker, 35 procent, potentielt med at fejre julen på andre breddegrader end de danske.

Det skriver i hvert fald rejsearrangøren Apollo i en pressemeddelelse. Undersøgelsen af danskernes eventuelle rejseplaner i julen blev gennemført i oktober af Mantap på vegne af Apollo. Undersøgelsen havde over 1.000 respondenter i alderen mellem 18 år og opefter og blev gennemført i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Apollo skriver i pressemeddelelsen, at 12 procent af de adspurgte danskere allerede har bestilt julerejsen, mens 23 procent i oktober planlagde at bestille en rejse over julen.

De fleste rejser for at få kvalitetstid med familien og undgå julestress, viser undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere.

Familiefri jul og mig-tid
Deltagerne i undersøgelsen er også blevet spurgt, hvorfor de gerne vil holde jul udenfor Danmark. Det er primært for at få kvalitetstid med familien, svarer 19 procent, for at slippe for julestress, lyder det fra 14 procent – mens syv procent af de 26-35-årige i undersøgelsen svarer, at de rejser væk for at undgå familien.

Den slags kvaler har de 56-65-årige ikke, kun én procent i denne aldersgruppe svarer, at de rejser over julen for at undgå familien. Omvendt siger otte procent blandt de 36-45-årige, at ønsker at rejse væk for at undgå svigerfamilien.

I det hele taget rejser 15 procent for at flygte fra familien på den ene eller anden facon – om det så er børn, partneren eller svigerforældre, man ser frem til at være foruden, oplyser Apollo.

”Mange vælger at slippe stressmomentet ved at rejse væk over julen for på den måde at have mere tid og overskud til sig selv og måske den nærmeste familie. Lidt tid væk fra det hele, hvor man kan få det hele serveret, kan nogle gange gøre underværker,” siger Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo i Danmark, i pressemeddelelsen.

Ifølge Apollos egne tal for Danmark er otte ud af ti rejser booket i juleferien med den kanariske ø Fuerteventura som det mest populære rejsemål for danskerne.

Solferier står øverst på danskernes ønskeseddel i vinterhalvåret, 36 procent, fulgt af en weekend- eller storbyferie, 25 procent, eller en skiferie, procent, viser i hvert fald tal fra Apollo.

 

Relaterede artikler:

Stor charterarrangør får nicheprodukt til seniorer

Her er Nordens største charterarrangører

“Vi har turismebranchens stærkeste ejere”