Reklame-skærme i CPH læser hvem du er

listebilleder_airport_lysskilt_businessSkærme i Københavns Lufthavn skal på sigt skifte reklamer alt efter, hvem der ser på dem. Det ligner filmen Minority Report hvor hovedpersonen i skikkelse af Tom Cruise overalt mødes af skærme, der viser reklamer målrettet til ham.

”Det bliver verdens førende intelligente lufthavn. Det er ikke set i en sådan skala nogen steder i verden”, siger adm. direktør i Dansk Reklame Film, Claus Rothoff Brix om de ca. 600 reklameskærme i lufthavnen.

En række af de nye reklameskærme vil være koblet med ’face detection’, som kan registrere oplysninger om de forbipasserende. Skærmene kan se, om du er mand eller kvinde, vurdere aldersgruppen – og endda opfange hvor længe, du ser på reklameskærmen, skriver dr.dk.

”Den måler kønnet via punkter i ansigtet, som via beregninger sandsynliggør, om det er en mand eller en kvinde”, siger Claus Rothoff Brix. ”I fremtiden bliver face-detection en del af vores algoritme. Så afspiller den en reklame målrettet enten til en mand eller en kvinde”.

Samtidig er skærmene forbundet til lufthavnens trafiksystem, der fodrer skærmene med flere data om de rejsende: ”Når man ved, at 90% om morgenen er business-rejsende, og der går et fly til London, så bruger vi de data til at målrette budskaberne”.

Der går op til et år, før de individuelt målrettede reklamer bliver virkelighed. Indtil da skal face detection-systemet afprøves og resultaterne fremlægges for mulige annoncører.

”Vi har ikke den enkeltes dataprofil. Det handler kun, om man er en mand eller en kvinde, og vi lagrer ingen data”, siger Claus Rothoff Brix.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.