Rekord for turismen til Serbien

serbienI kølvandet på de seneste års international opmærksomhed fra blandt andet Lonely Planet og New York Times tiltrækker Serbien flere turister end nogensinde.

Sidste år besøgte 716.534 udenlandske turister Beograd, en stigning på 14% i forhold til 2013. Danskere har også fået appetit på Serbien som rejsemål. I 2014 besøgte 6.369 danskere landet, hvilket er 11% flere end året før.

”Serbien er stadig en forholdsvist ukendt destination i de nordiske lande, men hemmeligheden er ved at slippe ud. Interessen er stærkt stigende, især fordi Beograd er et spændende alternativ til mere turistede storbyer som Berlin og Barcelona”, siger Karin Gert Nielsen, direktør for Atlantic Link, der repræsenterer Serbiens Turistkontor i Skandinavien.

Beograd er et populært stop for flodkrydstogter på Donau. Fra København flyver Air Serbia direkte til Beograd, en tur der tager cirka to timer.

Serbiens Turistkontor inviterer journalister og rejseagenter til en inspirerende aften på den serbiske ambassade den 8. april fra klokken 17.30-20.00.

Her kan man blandt andet møde Serbiens nye ambassadør, Dragana Ivanovic, opleve en madlavningsdemonstration ved den serbiske kok, Nenad Gladic og smage på – serbiske kvalitetsvine.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.