Rekord i feriehusudlejning

Sommerhus.jpgsommerhusUDLEJNING: Udlejningen af feriehuse rammer rekorden fra 2007, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

”Finanskrisen er forbi for feriehusudlejning”, mener Carlos Villaro Lassen, adm. direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening. Men på grund af øget kapacitet og mere spredt sæson kan den enkelte feriehusejer opleve tilbagegang.

Feriehusudlejning kan se frem til 1 mio. flere overnatninger i 2014 sammenlignet med 2013, viser tal fra Danmarks Statistik.

Feriehusudlejernes Brancheforening vurderer, at den samlede udlejning i 2014 nærmer sig niveauet i rekordåret 2007 med 545.000 udlejede husuger. Til sammenligning var der 511.000 udlejede husuger i 2007, hvilket vil give en samlet vækst i udlejningen på 6-7 procent fra 2013 til 2014.

Trods stigningen i den samlede udlejning mærker den enkelte feriehusejer ikke nødvendigvis de bedre tider. Det skyldes en øget kapacitet og mere spredt sæson.

Der er kommet ca. 2.500 flere huse til udlejning i 2014 i forhold til i 2007, hvilket svarer til 17.500 flere senge.

Feriehusudlejning står for 52 pct. af alle udenlandske overnatninger i Danmark med en kapacitet på knap 41.000 huse eller 250.000 senge til udlejning gennem bureauer.

Rekord i feriehusudlejning

sommerhusUdlejningen af danske feriehuse i første halvår 2015 blev rekordhøje 5,6 millioner overnatninger, ifølge nye tal fra Danmarks Statistik. Branchen er bekymret over manglende feriehuse til udlejning.

Udlejningen i juni blev 60.000 uger og 1,6 millioner overnatninger, hvilket ligger på niveau med de bedste år. Samlet ligger udlejningen i første halvår på 197.000 uger og 5,6 millioner overnatninger.

Bookingerne for andet halvår var pr. 30. juni 254.000 uger, og dermed ser 2015 ud til at slå sidste års rekordudlejning.

Ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening står man allerede nu med for få huse i forhold til efterspørgslen. Politikerne bør gøre det enklere og billigere for private danskere at udleje deres huse, mener branchen.

”Hvis vi vil have andel i den voksende turisme, har vi brug for at flere sætter deres hus til udlejning. Det kan gøres mere attraktivt, hvis man hæver bundfradraget, sænker energiafgifterne og lemper restriktionerne for brug af sommerhuse i vinterhalvåret”, siger Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.