Rekordår for Norwegian

Norwegian satte passagerrekord i 2016 med 29,3 millioner rejsende og en belægning på 88%. Lanceringen af 34 nye ruter og vækst i langdistancetrafikken bidrog betydeligt til væksten.

Norwegians 2016 var præget af god passagerudvikling, indfasning af mange fabriksnye fly og høj belægning. I alt fløj 29,3 millioner passagerer med selskabet, hvilket er 3,6 millioner flere end året før.

Norwegian fik leveret 21 nye fly og lancerede 34 nye ruter – hovedsageligt i markeder som USA, Spanien og Storbritannien. På årsbasis var belægningen 88% mod 86% i 2015.

I december fløj 2.145.043 passagerer med Norwegian, hvilket er 20% flere end samme måned forrige år. ASK var på 29% og RPK på 31% i årets sidste måned. Belægningen var 84,6% en forøgele med 1,3 procentpoint.

”Trafiktallene viser, at vores globale strategi er i færd med at manifestere sig, og at vores konkurrencekraft styrkes. Eksempelvis har flyene mellem Paris og flere byer i USA stort set været helt fyldte. Kort- og langruterne komplementerer hinanden på en god måde, hvor omkring 30% af vores passagerer på langdistance også benytter det europæiske rutenet på samme rejse”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

”I december har rejselysten været stor både i Skandinavien, Europa og USA. Vores caribiske ruter er blevet godt modtaget, særligt blandt vores amerikanske rejsende, som flyver fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-caribiske øer Martinique og Guadeloupe”, tilføjer Bjørn Kjos.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.