Rekorddag på Storebæltsbroen

storebæltsbroenDer har været ekstraordinært megen trafik over Storebæltsbroen denne sommer, hvor en række rekorder er blevet slået.

Søndag den 9. august passerede 48.257 biler igennem betalingsanlægget, og det er aldrig sket før på en enkelt dag. Den tidligere rekord 47.738 biler og blev sat den 16. juli 2011.

Men også rekorden for flest biler på en måned er blevet slået. Det skete i juli med 1.156.744 køretøjer – eller 37.314 biler om dagen i gennemsnit. Også weekend-rekorden og den største uge siden åbningen i 1998 er sat i juli.

Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget ved Sund & Bælt: ”Jeg har ingen forklaring på, hvorfor rekorderne kommer nu, men det kunne hænge sammen med, at lavere temperaturer giver godt kørevejr. I stedet for at tage til stranden, har danskerne besøgt familie og seværdigheder på den anden side af bæltet”.

”En medvirkende forklaring kunne også være de lange køer ved Rødby-Puttgarden, som har fået folk til at vælge turen over broen i stedet for”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.