Rekordmåned for danske hoteller

Jens Zimmer Christensen.

Jens Zimmer Christensen.

September blev den bedste nogensinde for danske hoteller. I forhold til samme måned i fjor steg antallet af overnatninger med 88.200 – en fremgang på 7,5%.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne de første ni måneder af 2014 havde 6,9% flere overnatninger end i 2013.

”Den positive tendens siden 2009 fortsætter. Særligt i København er der generel tilfredshed og større optimisme. I provinsen er billedet mere varieret. Her er der områder med pæn fremgang, mens andre har sværere ved at få del i væksten”, siger Horestas formand, Jens Zimmer Christensen.

Fremgangen i september skyldes især flere udenlandske overnatninger. Her var stigningen 10,2%. Væksten var størst fra markeder som Sverige, Storbritannien, Norge og Tyskland. Der var også pæn fremgang fra USA, mens Japan og Kina lå på samme niveau som i september i fjor. Til gengæld var der en markant tilbagegang fra det russiske marked med 11,3%, det ukrainske med 18,2% og det finske med 23,1 %.

Det er fortsat hotellerne øst for Storebælt, som tiltrækker hovedparten af de nye overnatninger. Alene Region Hovedstaden gik frem med 62.500 overnatninger – et plus på 9,5%, mens Region Sjælland fra et lavere udgangspunkt øgede med 10,1%. Region Syddanmark gik frem med 4,0%, Region Midtjylland med 4,7% og Region Nordjylland med 4,1%.