Rekordmåned for danske hoteller

Jens Zimmer Christensen.

Jens Zimmer Christensen.

September blev den bedste nogensinde for danske hoteller. I forhold til samme måned i fjor steg antallet af overnatninger med 88.200 – en fremgang på 7,5%.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne de første ni måneder af 2014 havde 6,9% flere overnatninger end i 2013.

”Den positive tendens siden 2009 fortsætter. Særligt i København er der generel tilfredshed og større optimisme. I provinsen er billedet mere varieret. Her er der områder med pæn fremgang, mens andre har sværere ved at få del i væksten”, siger Horestas formand, Jens Zimmer Christensen.

Fremgangen i september skyldes især flere udenlandske overnatninger. Her var stigningen 10,2%. Væksten var størst fra markeder som Sverige, Storbritannien, Norge og Tyskland. Der var også pæn fremgang fra USA, mens Japan og Kina lå på samme niveau som i september i fjor. Til gengæld var der en markant tilbagegang fra det russiske marked med 11,3%, det ukrainske med 18,2% og det finske med 23,1 %.

Det er fortsat hotellerne øst for Storebælt, som tiltrækker hovedparten af de nye overnatninger. Alene Region Hovedstaden gik frem med 62.500 overnatninger – et plus på 9,5%, mens Region Sjælland fra et lavere udgangspunkt øgede med 10,1%. Region Syddanmark gik frem med 4,0%, Region Midtjylland med 4,7% og Region Nordjylland med 4,1%.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.