Rekordoverskud for Norwegian

norwegianNorwegian præsenterer i dag sit bedste kvartalsresultat siden starten. Nettoresultatet blev 993 millioner norske kroner, hvilket er en forbedring på 160 millioner fra sidste år. Belægningen var 91%.

I alt fløj 8,6 millioner med Norwegian i tredje kvartal – en stigning på 12%. Den stærkeste vækst i antal passagerer havde Norwegian i Spanien primært på grund af nye, spanske indenrigsruter. Spanien er nu Norwegians næststørste marked målt i passagerer.

Også antallet af amerikanske passagerer stiger markant. Samtidig med den internationale vækst opretholder Norwegian sine markedsandele i Norden. Nye ruter mellem Paris og USA startede i juli, og nye ruter mellem Barcelona og USA blev lanceret i september.

Belægningen i tredje kvartal var 91,3% og flere fyldte fly indebærer en reduktion i udslip pr passagerkilometer. I år har Norwegian indtil videre indfaset tre Boeing 787 Dreamliners og 14 Boeing 737-800. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år har Norwegian en af verdens mest moderne flyflåder.

Norwegian omsatte for 8,4 milliarder norske kroner i tredje kvartal, hvilket er en stigning på 15% fra samme kvartal sidste år. Samlet kapacitetsvækst (ASK) og trafikvækst (RPK) var på 17%.

”Jeg er meget tilfreds med, at vores trofaste kunder verden over fortsætter med at flyve med Norwegian. Udviklingen er generelt god i alle markeder, hvor vi ser den største vækst på indenrigsruterne i Spanien. Ruterne mellem London og Paris og USA har også en god udvikling”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.