Rekordresultat for Spies-gruppen

Ocean Beach Club Ocean Beach ClubThomas Cook Northern Europe, hvor Spies i Danmark, Ving i Sverige og Norge og Tjäreborg i Finland indgår, har haft sit bedste resultat nogensinde.

Gruppens driftsresultat blev 1.129 millioner svenske kroner mod 1.118 millioner sidste år. Regnskabsåret går fra oktober 2013 til og med september 2014. Der har været en omsætning på 12,7 milliarder svenske kroner og overskudsgraden blev 8,9%.

”Vi har oplevet en meget hård markedssituation med overkapacitet og prispres og et fantastisk sommervejr i hele Norden. Men takket være loyale kunder, en stærk forretningsmodel med omkostningseffektivitet i flyselskabet og i vores egen hoteloperation er det lykkedes at fastholde lønsomheden”, kommenterer Magnus Wikner, koncernchef for Thomas Cook Northern Europe.

I Danmark har året også været præget af en udfordrende markedssituation. En stor overkapacitet på flymarkedet i kombination med historisk godt vejr har betydet et stort pres på priserne, og rejser blev solgt historisk billigt i branchen.

”Markedssituationen satte vores marginaler i selve rejsearrangørvirksomheden under pres, men vi har kunnet præstere et segmenteret resultat på 136 millioner danske kroner mod 154 millioner året før. Vi har fyldt vores fly til 99% og ved, at vi kontrollerer hele rejsekæden med fly, hotel og service på rejsemålet, har Spies kunnet bidrage til det historisk bedste resultat for vores nordiske forretning”, siger adm. direktør for Spies, Jan Vendelbo.

”Vi ser en meget positiv udvikling og øget indtjening på vores satsning med ruteflypakker til f.eks. storbyer, USA og Østen, hvilket har gjort os mere relevante, da vi har udvidet vores udbud, og på den måde når ud til flere kunder”, siger Jan Vendelbo.

70% af kunderne bookede deres rejse på selskabets hjemmeside eller via mobil-app.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.