Rekordsommer i Københavns Lufthavn

CPHLUFTHAVNE: Med forventede 6,6 mio. passagerer bliver de tre sommermåneder den travleste sommer i lufthavnens 88-årige historie. Lufthavnen indvier næste måned stort projekt som skal give passagererne bedre plads.

Det seneste års tid har lufthavnen gennemført en række store om- og udbygningsprojekter. I midten af juni indvies to af de største, og lufthavnen melder sig dermed rustet til en travl sommer.

Sidste år investerede lufthavnen over en milliard kr. i ud- og ombygning. En stor del af det beløb blev brugt på en gennemgribende renovering og udbygning af den østlige ende af Terminal 2, gangen mellem Terminal 2 og 3 samt til en opgradering af lufthavnens bagageanlæg, så anlægget kapacitetsmæssigt kan håndtere bagagen fra 30 mio. passagerer årligt.

I den ombyggede og udvidede Terminal 2 er der fjernet en række kontorer for at skabe plads til 12 nye check-in skranker samt mere plads til de rejsende selv på de travleste rejsedage. Derudover er der installeret nye glasdøre, flyttet vægge og etableret flere åbne selvbetjenings- check-in områder samt nye trapper og kontorer — i alt 1.400 ekstra m2 til passagererne.