Årets billigste rejseuge

Billetpriserne dykker voldsomt i den kommende uge fire til det absolut laveste niveau siden samme afrejseuge for snart 12 måneder siden, viser det seneste pristjek fra Dansk Flyprisindex, der udgives af Travelmarket.dk.

 

I uge fire, der strækker sig fra 23. til 29. januar koster den billigste returbillet fra København til 10 europæiske storbyer i gennemsnit 604 kroner. Det er 89 kroner eller omkring 17% mere end i samme uge i 2011, men det er stadig årets billigste rejseuge.

 

Ud af 10 destinationer er prisen steget til de seks, mens fire destinationer har fået sænket flybilletprisen. Der er tale om Berlin, hvor billetprisen er faldet med godt 10% til 297 kroner. Til London udbyder easyJet billetter til 335 kroner, hvilket også er 10% billigere end afrejseuge fire i 2011. En returbillet fra København til Prag er prismæssigt faldet med næsten 11% til 729 kroner, mens Wien topper listen med et prisfald på over 15% fra tidligere 890 kroner til 753 kroner i uge fire 2012.

 

"Trods brændstoftillæg hos flere selskaber holder priserne til de europæiske storbyer sig stadig på et lavt niveau. Overkapacitet i markedet sammen med den øgede konkurrence er forbrugernes garanti for, at 2012 stadig vil byde på lave priser til mange europæiske storbyer," siger adm. direktør Ole Stouby fra

Travelmarket.dk.

 

Billigste storbydestination er lige nu Berlin, hvortil en returbillet med easyJet kan erhverves for 297 kroner. I den modsatte ende – såvel geografisk som prismæssigt – ligger Rom med den billigste returflybillet til 833 kroner.

Skrevet af Flemming Juul