Årets kok vil forsvare guldet

20 af Danmarks bedste kokke har kæmpet om 10 finalepladser i Årets Kok 2009-konkurrencen. Det skete på Dalum Uddannelses Center i Odense.

 

Allan Poulsen var under ekstra forventningspres. Med en finaleplads er det første gang i 15 år, at en vinder kæmper om guldet to år i træk. I 1994 stillede Claus Seest Dam op for at forsvare sit guld fra 1993. Han endte med en bronzemedalje.

 

Årets opgave lød på at kreere en hovedret med enten svinekæbe, svineryg eller kalvebacon som hovedingrediens og her lykkedes det Allan Poulsen at imponere dommerpanelet, så han endnu engang er klar til finalen. Det samme gælder sidste års sølvvinder Kenneth Hansen fra Restaurant Liga hos Lübker Golf Resort i Nimtofte og sidste års broncevinder Mads Rye Magnusson fra Restaurant Klitgaard i Odense.

 

Finaledeltagerne er Mads Rye Magnusson – Restaurant Klitgaard – Kenneth Hansen – Lübker Golf Resort, Restaurant Liga – Tommy Friis – Molskroen – Martin E. Vesterdorf – Restaurant Miró – Bo Marcussen – Malling & Schmidt – Anne Bruun Jessen – Henne Kirkeby Kro – Brian Mark Hansen – Søllerød Kro – David De Silva – Davids Deli – Allan Poulsen – Hotel Strandgaarden og Michael Pedersen – Restaurant Glashuset.

Skrevet af Flemming Juul