Ringe interesse for CO2-kvoter

Ikke flere end hvor 10. af de danske flyrejsende synes det er en god idé, mens realiteterne er, at endnu færre betaler de forkætrede CO2-kompensationer, skriver metroXpress ifølge epn.dk.

 

Codan Forsikring har fået sagen undersøgt er det kun 11% af danskerne, der vil betale kompensation eller helt holde op med at flyve. CO2-kompensationerne koster et par hundrede kroner, men sammenholdt med prisniveauet for vore dages flybilletter er det en ganske høj andel.

 

Hos for eksempel Apollo Rejser og Star Tour kan man bekræfte, at det er de færreste af charterkunderne, der ønsker at betale CO2-kompensation for deres ferierejser, og salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour siger, at det ligger meget tungt lige nu, men han venter det vil bedre sig med tiden. Han tror årsagen er, at kompensationsløsningen virker for teknisk og for kompliceret at forholde sig til.

Martin Lidegaard, formand for den grønne tænketank Concito, synes flybilletterne skal være dyrere, så folk skal overveje om det er nødvendigt at flyve. Han håber på, at flybrændstof på COP15 bliver pålagt afgifter, hvilket ville mindst fordoble billetprisen.

Skrevet af Flemming Juul