Rivende gang i rekrutteringsfirmaer

norwegian-kabine-besætning-Cabin-Crew-1-Long-HaulLUFTFART: Norske OSM Aviation, der bl.a. skaffer kabinepersonale til primært Norwegian, men også til Finnair, har overtaget svenske Proffice Aviation Group, der også har samarbejdet med bl.a. Norwegian om at skaffe kabineansatte.

OSM Aviation styrker med overtagelsen af det svenske firma yderligere sin position som ledende aktør på Airline Crew Management, oplyser OSM. Proffice Aviation har navnlig været store i Sverige, Danmark og Finland, men også repræsenteret i Norge.

Mens Proffice Aviation gennem fire år har samarbejdet med Norwegian om at skaffe kabinepersonale til navnlig selskabets europæiske ruter, har OSM skaffet bl.a. kabinepersonale til Norwegians baser i f.eks. USA, Storbritannien og Spanien. Det var også OSM, som for nylig stod rekruttering af asiatiske kabineansatte til Finnairs to ruter til Hong Kong og Singapore

Nu slås dette arbejde sammen efter OSM Aviation har købt samtlige aktier i de forskellige Proffice-selskaber. Opkøbet får ingen konsekvenser for de ansatte i Proffice Aviation, siger adm. direktør for OSM Aviation Group, Espen Høiby.

OSM Aviation har ca. 1.600 ansatte i 12 lande. Ved at flyselskaberne lejer flybesætninger via selskaber som OSM har de ikke selv direkte arbejdsgiveransvar overfor de ansatte.