Ro på vej til Diana Jagt- og Fiskerejser

Det sydfynske rejsebureau Diana Jagt- og Fiskerejser, der via sit svenske moderselskab er noteret på First North-børsen, bliver tilsyneladende reddet i land af loyale aktionærer, der gennem en emission er parat til at skyde op til 14 mio. svenske kr. (11,2 mio. kr.) ind i koncernen.

 

Rejsebureauet be?nder sig i en hektisk fase efter et 2007-underskud på 5 mio. kr., som slog bunden ud af egenkapitalen. De røde tal ?k Rejsegarantifonden til at kræve handling, hvis fonden stadig skulle understøtte bureauets rejser til jagtrevirer over hele verden.

 

Soliditetskravet blev løst med en overførsel af ansvarlig lånekapital på 5 mio. kr. fra moderselskabet, men det har ikke været nok til at skabe ro i virksomheden.

 

I løbet af foråret har økonomien været så anstrengt, at kreditorer ikke har kunnet få deres penge, og medarbejdere har i anonyme breve til de fynske dagblade klaget deres nød over selskabet, som også har bortvist ?re ansatte for illoyalitet.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.