Rolls-Royce fyrer 2.600

rolls royceDer skal spares i motorkoncernen, som har udskiftet sin finansdirektør og nu går efter at genskabe tilliden til virksomheden efter to nedvurderinger på otte måneder.

Nedskæringerne rammer især i koncernens flymotor-afdeling og gennemføres over 18 måneder, hvorefter den årlige besparelser ventes at blive 128 millioner dollars.

Rolls-Royce, der er verdens næststørste flymotor-producent efter General Electric, blev grundlagt i 1884 og beskæftiger i dag 55.000 på verdensplan.

Størstedelen af de berørte stillinger er i England og USA og behovet for at reducere personalet, hænger også sammen med det forhold, at man nu bevæger sig fra udviklingsfasen af selskabets Trent-motorer til produktionsfasen, hvor der er behov for færre teknikere.

Uden nærmere forklaring er finansdirektør Mark Morris trådt tilbage efter 27 år i koncernen, hvor han erstattes internt af David Smith, som netop kommer fra koncernens Aerospace Division.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.