Ros til Dragsholm Slot

800px-DragsholmCourtSlottet er kåret som en af verdens 10 bedste hotelrestauranter, når det handler om at spise og overnatte. Det er det amerikanske gastro- og rejsemagasin Bon Appétit, der har kåret Dragsholm Slot som et ’Food Lover’s Hotels 2014’.

Bon Appétit, som tilhører mediakoncernen Condé Nast, skriver om Dragsholm, at maden er en kreativ kulinarisk opdagelse i lokale- og hjemmelavede ingredienser, der er lige så dra­matisk, som de historiske omgivelser.

Kriterierne for kåringen er i følge Bon Appétits chefredaktør: ’The 10 Best Food Lover’s Hotels focuses on quality food made with locally grown ingredients and prepared simply’.

Dragsholm Slots ejer og direktør Mads Bøttger: ”Jeg er simpelthen så glad og stolt over den anerkendelse, der vises Dragsholm Slot og hele teamet. Vi har de seneste mange år arbejdet hårdt og ambitiøst på at bringe Dragsholm Slot på det gastronomiske verdenskort. Vi ønsker at sætte en standard på tallerkenen ved at bringe fjordens smag, jordens grøder og slottets 800-års kulturhistorie i spil. Vores gæster skal have en klar oplevelse af, at de spiser ved Lammefjorden af Lammefjorden.”

”På Dragsholm Slot lever vi i harmoni med naturen og de lokale råvarer som urter, svampe, grønt­sager og frugter, og vi er i marken, i urtehaven og ved havet for at samle dagens høst ind til vores restauranter. Det giver et særligt forhold til råvarerne til daglig at være omringet af dem, og vi bruger lang tid på at samle og eksperimentere med terroirets flora og fauna. Maden skal ligne sig selv og smage af sig selv”, siger køkkenchef Claus Henriksen.