Russisk blokade giver tyrkisk hotelkrise

AYTSUOC1007_10_51Hoteller for milliarder er udbudt til salg. Det hænger sammen med den russiske regerings beslutning om at forbyde charterrejser til Tyrkiet efter et militærfly blev skudt ned på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien i november.

De russiske turister har tidligere udgjort 15% af feriegæsterne i Tyrkiet. I 2015 er landets turistindtægter faldet med godt 8% og de tyrkiske hoteller er blevet særdeles hårdt ramt af boycot’en og mange trues af konkurs, skriver di.se.

1.300 hoteller til en samlet værdi af 13 milliarder dollars, 89 milliarder danske kroner – er sat til salg på tyrkiske badesteder, rapporterer den tyrkiske nyhessite Today’s Saman. Alene i populære Antalaya er over 400 hoteller konkurstruede.

Selvmordsbomberen, der dræbte 10 turister i Istanbul i januar, er stærkt medvirkende til at forværre situationen for tyrkisk turisme.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.