Russisk blokade giver tyrkisk hotelkrise

AYTSUOC1007_10_51Hoteller for milliarder er udbudt til salg. Det hænger sammen med den russiske regerings beslutning om at forbyde charterrejser til Tyrkiet efter et militærfly blev skudt ned på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien i november.

De russiske turister har tidligere udgjort 15% af feriegæsterne i Tyrkiet. I 2015 er landets turistindtægter faldet med godt 8% og de tyrkiske hoteller er blevet særdeles hårdt ramt af boycot’en og mange trues af konkurs, skriver di.se.

1.300 hoteller til en samlet værdi af 13 milliarder dollars, 89 milliarder danske kroner – er sat til salg på tyrkiske badesteder, rapporterer den tyrkiske nyhessite Today’s Saman. Alene i populære Antalaya er over 400 hoteller konkurstruede.

Selvmordsbomberen, der dræbte 10 turister i Istanbul i januar, er stærkt medvirkende til at forværre situationen for tyrkisk turisme.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.