Russiske Irkut MC-21 mod Airbus og Boeing

2016-06-08mc-21-300-roll-outDen russiske flyproducent Irkut har præsenteret et nyt mellemdistancefly, der af lokale medier beskrives på flere områder som bedre end de vestligt producerede konkurrenter fra Airbus og Boeing.

Ved en ceremoni på fabrikken i Sibirien blev flyet præsenteret for bl.a. premierminister Dmitry Medvedev. Flyet er i gang med de obligatoriske tests, men forventes i produktion i 2017.

Flyet skal bygges i to varianter – MC-21-200 som indrettes med 130-165 sæder og MC-21-300 som får 160-211 sæder. Levering af de nye fly ventes at starte i 2018 til både nationale og internationale flyselskaber, der allerede har indgået aftaler.

Ifølge producenten vil de nye fly få en rækkevidde på 6.400 km og driftsomkostningerne angives at være 15% lavere end for nuværende fly i tilsvarende størrelser.

Ifølge Vladimir Volkov, vice president for Irkut er der tale om fly fremstillet af kompositmaterialer som giver større design-frihed, lavere vægt og øget styrke.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.