Ryanair beskyldes for skattesnyd

Michael O’Leary.

Ryanair topchef Michael O’Leary og en anden ledende medarbejder ventes sigtet for skatteunddragelse i Italien.

Ifølge italiensk presse har anklagemyndigheden i den norditalienske by Bergamo, hvor Ryanair benytter Orio al Serio lufthavnen, gennemført undersøgelser af flyselskabet for påstået unddragelse af betaling af omkring 12 millioner Euro  i sociale omkostninger siden juni 2010.

Statsanklager Maria Mocciaro skal have sagt til Irish Times, at hun forventer at fremlægge formelle anklager mod O’Leary og Ryanairs juridiske rådgiver Juliusz Komorek ’om kort tid’.
Anklageren hævder, at Ryanair har behandlet 220 ansatte i Bergamo som irske ansatte for at betale lavere sociale bidrag. I Irland er taksten blot 12% mod 37% i Italien.
Ryanair har afvist at kommentere den aktuelle sag, men understreger, at man fortsat vil følge EUs regler på området.

Selv om mange af de 220 ansatte bor i Italien, ventes flyselskabet at argumentere for, at de kan betragtes som irske, fordi de arbejder på irsk indregistrerede fly.

Nye EU regler fastslår, at flyvende personale skal betale skatter, hvor deres hjemmebase er, eller hvor de starter og stopper deres arbejde. Flyselskaberne har fået ti år til at indrette sig på det nye regelsæt.

Ryanair var sidste år det næststørste flyselskab i Italien med 22 millioner passagerer, kun overgået af Alitalia, som havde 26 millioner passagerer.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.