Ryanair dømt til erstatning på 400 Euro til baby

En britisk domstol har besluttet, at Ryanair skal betale en erstatning på 400 Euro – 3.000 kroner – til en seks måneder gammel pige, selv om hun ikke havde billet, men rejste på skødet af faderen.

Ryanair havde allerede betalt erstatning til pigens forældre og en storesøster for en ni timers forsinkelse på en flyvning fra Lanzarote til Birmingham, men flyselskabet hævdede, at baby’en ikke var omfattet af reglerne om erstatning ved forsinkelse i EU-direktivet 261, fordi hun rejste uden billet og ikke havde eget sæde.

En dommer ved Liverpool County Court besluttede, at babyen skulle have erstatning og sagde: ”Mange passagerer i mange situationer (for eksempel i busser og tog) rejser uden at have et sæde. De er ikke desto mindre passagerer, og jeg kan ikke se nogen grund til at ændre ordets betydning i denne situation og udelukke dem, der ikke har eget sæde.”

En talsmand for Ryanair sagde efter dommen: “Vi har bedt vores advokater om at appellere dommen. Det er absurd, at babyer, som ikke betaler billet og ikke optager et sæde, nu kan kræve erstatning med baggrund i EU261 om flyforsinkelse, når forældrene allerede har fået erstatning.”

“I denne sag har de to forældre og en søster allerede modtaget 1.200 Euro – 8.900 kroner – i kompensation, hvilket er næsten fire gange så meget, som de betalte for deres enkeltbilletter, der sammenlagt kostede 312 pund”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.