Ryanair forventer tre mio. passagerer i Danmark

4

ryanair fly lufthavnLUFTFART: I år kommer det irske selskab op på 2,5 mio. rejsende til og fra København samt en halv million i Billund, der får ny rute. ”Sidste års negative omtale gør, at alle ved, vi flyver til Danmark,” siger koncernchefen.

Ryanair har foreløbig 15 ruter, åbne eller kommende, til København. Selskabet startede i marts sidste år med at flyve på København og havde i 2015 i alt 715.000 passagerer. Det tal stiger i år til 2,5 mio., siger Ryanair. Det skal bl.a. ske med ekstra flyvninger på eksisterende ruter fra Edinburgh og Malaga til København. Ryanairs pressemøde i går i København havde ingen info om nye ruter til København.

Omvendt beskærer Ryanair betjeningen af Skavsta-lufthavnen 100 km fra Stockholm fra næste års vinterprogram fra dagligt fly til fire om ugen ligesom ruten fra Bruxelles går fra 14 gange om ugen til 12, skriver CPHTraveller.dk, der har nærstuderet Ryanairs trafiktal.

Ryanair vil åbne ny vinterrute i 2016/17fra Budapest til Billund. Samlet forventer Ryanair i år 500.000 rejsende til og fra Danmarks næststørste lufthavn.

På pressemødet i går i København sagde Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary: “Vi er meget tilfredse med den succes, vi har i København. Vi har fået uretfærdig kritik i danske medier, men ingen er i tvivl om, at Ryanair flyver til Danmark.”

Ryanair har i øvrigt bebudet, at den rumænske hovedstad, Bukarest, fra 30. oktober bliver 81. base i Europa. Dog ikke med flyvninger til Skandinavien.

Samlet forventer Ryanair i dette regnskabsår, der slutter med udgangen af marts, 106 mio. passagerer.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

4 Comments on "Ryanair forventer tre mio. passagerer i Danmark"

Notify of
avatar
Søren
Søren

Ryanair Forladte for et år siden i protest dk og truede med at det ville koste arbejdspladser i både København og Billund. Nu kommer de kravlende tilbage efter at deres konkurrenter lynhurtigt dækkede de huller som de efterlod. Jeg håber at hr og fru dk indser at købe billetter med Ryanair er det samme som at støtte løndumping og det er et fælles solidarisk anliggende og en bombe under den danske model…

Torben Vinther
Torben Vinther

Søren: Hvad så med de 50 andre selskaber som flyver på cph fra østen, mellemøsten, øst europa osv er det så også social nasser og løndumping hele banden ?

peter g
peter g

Bad publicity is better than No publicity……
De ved udmaerket hvad de goer
.En af grundende til deres succes er deres fleksibilitet…..
Trods pres, presseomtale (negativ) og hvad dermed fulgte, har de formaaet at vende situationen.
Det er politisk ukorrekt at flyve med dem, men man maa gerne flyve med andre selskaber der flyver til destinationer hvor arbejdsforholdene og mindsteloenninger er betydeligt vaerre, som f.eks Middelshavsomraadet, Asien og Sydamerika.

CAT
CAT

Ja–een skandale, at såvel Willy Sövndal og Statsministeren falder så dybt; når de altså selv skal betale.

wpDiscuz