Ryanair frygter endnu større prisfald

Michael O'Leary.

Michael O’Leary.

Priserne for flybilletter bliver lavere til vinter, spår de store flyselskaber. Ryanair frygter endnu større prisfald end ventet.

Ryanair forventer, at priserne falder mellem 10 og 12% i fjerde kvartal i år og første kvartal næste år, skriver flyselskabet i sit halvårsregnskab, men flyselskabets topchef Michael O’Leary giver dog nu udtryk for, at man er bekymret for, at flybilletterne kan blive endnu billigere til vinter.

”Hvis de falder med mere end 10 eller 12%, må vi revurdere vores forventninger til helårsresultatet”, siger han: ”Vi ændrer ikke forventningerne endnu. Men vi er meget opmærksomme på vores helårsforventninger”, siger han ifølge Bloomberg News og Ritzau Finans.

Og de i forvejen rekordbillige flybilletter vil falde markant i de kommende måneder, spår luftfartsanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen: ”Alle flyselskaber taler om, at priserne på billetter skal falde. Det er fra Ryanair og Lufthansa over Air France. Når alle de store taler om lavere priser, så kommer det til at ske, og der er ingen selskaber, der kan komme uden om de prisfald”, siger han til TV2.

Gennemsnitspriserne for returbilletter er allerede rekordbillige. En returbillet til en europæisk destination i uge 36 koster 554 kroner i gennemsnit fra København, viser tal fra Dansk Flyprisindeks. Fra Billund koster en returbillet i gennemsnit 901 kroner til en europæisk destination.

At det overhovedet bliver muligt at sænke en gennemsnitspris på 554 kroner for en returbillet skyldes blandt andet, at selskaber som Ryanair og easyJet hænger på nogle brændstofkontrakter med højere priser end de aktuelle priser på olie.

”De har stadig kontrakter, hvor de er bundet til at købe brændstof dyrt, men når de kommer ud af kontrakterne, vil de give besparelserne videre til passagererne i form af billigere billetter”, forklarer Jacob Pedersen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.