Ryanair hænger sine piloter ud

ryanairIfølge Berlingske holder Ryanair skarpt øje med, hvor meget hver enkelt fly bruger af brændstof og ranglister sine piloter efter forbrug.

De kaptajner, der bruger færrest dråber, bliver hyldet på Ryanairs interne hjemmeside, mens piloter, der er dårligere til at spare, bliver hængt ud, viser dokumenter, som Berlingske har set.

Målet med den såkaldte ’brændstofliga’ er, at undgå at piloterne fylder for meget ekstra brændstof på flyene, og det er en fremgangsmåde, der kritiseres fra flere sider: ”Det er forkasteligt, hvis man bruger den slags metoder, når det drejer sig om sikkerhedskritiske spørgsmål”, siger Henning Boye Andersen, professor i sikkerhed på DTU.

I 2012 vakte det opmærksomhed, at tre Ryanair-fly, der på grund af uvejr blev omdirigeret til en anden lufthavn i Spanien, måtte udsende nødopkald på grund af for lidt ekstra brændstof i tankene. Ifølge Ryanair var der tale om enkeltstående hændelser, som ikke er forekommet siden.

Men piloterne afkræves en skriftlig forklaring, hvis de ønsker mere brændstof end angivet i flyveplanen, og det er en psykisk belastning, fortæller tidligere piloter i selskabet til avisen.

”Jeg bryder mig ikke om Ryanairs Fuel League, der kan skabe et uhensigtsmæssigt pres på kaptajnerne. Økonomiske hensyn og flyvesikkerhed bør være adskilte størrelser”, siger danske piloters formand, Niels Møller, til Berlingske.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.