Ryanair klar til nye ruter fra Københavns Lufthavn

Ryanair forleden i Københavns Lufthavn inden flyvning til Dublin.

Ryanair forleden i Københavns Lufthavn inden flyvning til Dublin.

FLYSELSKABER: I dag begynder Ryanair for alvor at flyve fra Københavns Lufthavn med tre nye ruter ud over Dublin-forbindelsen, der startede sidste uge. Den enlige Boeing B737 får travlt – skal nå fire flyvninger om dagen.

London Luton, Milano Bergamo og Warszawas Modlin-lufthavn er de tre ruter, Ryanair i første omgang vil flyve med den første Boeing B737-800, selskabet stationerer i Københavns Lufthavn.

Selskabet har oplyst, at man i løbet af året kommer op på fire B737 i Københavns Lufthavn – men har også luftet muligheden for, at det med årene kan blive mange flere.

Første afgang i dag er kl. 06.45 til Luton uden for London; herefter retur til København og afgang igen kl. 11.05 til Bergamo-lufthavnen i nærheden af Milano, tilbage i København flyver det kl. 16.35 igen til Luton og returnerer, hvorefter dagens sidste tur er kl. 20.55 til Warszawas sekundære lufthavn, Modlin, der ligger 60 km fra den polske hovedstad.

Ryanair har også afgangen kl. 15.30 til Dublin, men den flyves af et fly med base i den irske hovedstad.

Efter sommerferie kommer der flere Ryanair-ruter ud af Københavns Lufthavn, i september til Køln, Madrid og Rom samt i oktober til Charleroi-lufthavnen uden for Bruxelles samt til Skavsta-lufthavnen, ca. 100 km. fra Stockholm.

Også i dag forventes Arbejdsretten at give melding om, hvornår den er klar med sin kendelse om, hvorvidt den danske fagbevægelse kan indlede konflikt mod Ryanair. Fagbevægelsen ønsker, at Ryanair indgår danske overenskomster for de piloter og kabineansatte, selskabet vil stationere i København.