Ryanair lukker i Frankrig

Den franske regering kræver, at Ryanairs 200 Marseille-baserede piloter og kabinefolk skal betale indkomstskat i Frankrig i stedet for i Irland, som de gør i øjeblikket. Imidlertid fastholder Ryanair, at de ansatte lever op til EUs direktiv om transportarbejdere.

 

Direktivet tillader mobile transportarbejdere at betale indkomstskat og sociale forsikringer i det land, hvor de arbejder eller i det land, hvor arbejdsgiveren er hjemmehørende, og hvor de får deres løn udbetalt, hvilket de gør i Irland i det aktuelle tilfælde.

Lukningen af baseni Marseille vil resultere i, at de 200 jobs og fire fly stationeres i lufthavne i Spanien, Italien og Litauen. Samtidig lukkes 13 flyruter, mens 10 opretholdes, men beflyves af maskiner fra andre baser.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.