Ryanair overdriver Billunds passagertab

2

billund lufthavn passagererFLYSELSKABER: På Ryanairs pressemøde i går sagde selskabet, at det næste år halverer sit passagertal i Billund som konsekvens af weekendens lukning af Billund-basen. Men en gennemgang af passagertal på de ruter, Ryanair vil lukke snart eller ikke genåbne fra vinterprogrammet fra Billund, giver langtfra en halvering.

Med mindre Ryanair kommer med en melding om flere rutelukninger eller færre afgange til Billund Lufthavn fra Ryanair-baser uden for Danmark næste år, så stemmer den dramatiske melding om en halvering af passagertallet i går i Billund ikke.

Sidste år havde Ryanair 737.000 passagerer på sine ruter til og fra Billund. På pressemødet i Billund i går sagde Ryanair, at passagertallet ville blive ca. halveret til ”over 300.000.”

Standby.dk har gennemgået passagertallene på de fem berørte ruter – og der er noget, der ikke stemmer.

Ryanair oplyste i går, at man med udgangen af denne måned lukker to sommerruter fra Billund til Chania på Kreta og til Korfu; Ryanair har ingen baser i disse to græske lufthavne. Det har Ryanair fra sine øvrige eksisterende ruter til Billund.

Ligeledes vil Ryanair fra det kommende vinterprogram ikke flyve tre af sine fire bebudede ruter til/fra Billund Lufthavn: Budapest, Malaga og Tenerife.

Men de fem berørte ruter havde ”kun” sidste år samlet 168.572 passagerer. Dermed er der langt op til de 368.000 passagerer, som vil udgøre halvering af Ryanairs trafik på Billund – selv om der fratrækkes ca. 70.000 passagerer, der i 2014 fløj på Billund-ruter, der i løbet af 2014 lukkede.

I sine beregninger har standby.dk medtaget helårsruterne til Budapest og Malaga, der måske fortsat skal flyves i Ryanairs program næste sommersæson.

De fem berørte Ryanair-ruter er Malaga, der hele sidste år havde over 66.000 passagerer til og fra Billund, helårsruten sidste år mellem Billund og Budapest med 47.000 rejsende, mens vinterruten til Tenerife sidste år havde 22.000 rejsende. Hertil kommer sommerruterne til Chania på Kreta med 22.000 og til Korfu med knap 11.000 passagerer. Altså de knap 170.000 passagerer.

Hvis Ryanair som bebudet i går vil nedskære passagermængden i Billund til “over 300.000” næste år, mangler der altså mindst 130.000 rejsende for at komme op på de 300.000.

Ryanair har denne sommersæson 14 ruter ud af Billund Lufthavn. Den største rute er til London Stansted med næsten hver tredje Ryanair-rejsende til og fra Billund.

Ryanair havde i aftes ikke besvaret standby.dk’s henvendelse om forskellen på den bebudede reduktion på 50 pct. i Billund Lufthavn og de reelle trafiktal.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Ryanair overdriver Billunds passagertab"

Notify of
avatar
Bjarne Rasmussen
Bjarne Rasmussen

Det er da en noget løs konklusion. Så vidt jeg ved har Ryanair ikke offentliggjort hvilke ruter, der ikke skal beflyves i sommersæsonen. Det fremgår heller ikke af artiklen, Stand By konkluderer altså uden at kende fakta.

Tony Peters
Tony Peters

Hej Bjarne. Det står da helt klart i artikelen hvilke ruter det drejer sig om. Og det har ogs været nævnt i nyhederne på tv. Da Ryanair blev spurgt ved deres Pr-stunt pressemøde “om det ikke bare var deres sommerruter de lukkede ned som vanligt svarede se ikk.

wpDiscuz