Ryanair på vej mod nye rekorder

Ryanair 737-MAX 8 ArtworkEuropas største flyselskab forventer i år ny passagerrekord og øget konkurrence som følge af faldende priser på brændstof.

Ryanair forventer at have fløjet med 106 mio. passagerer når regnskabsåret udløber med udgangen af marts – det er én mio. mere end i selskabets seneste prognose. I år forudser Ryanair otte procent flere rejsende.

I det nuværende regnskabsår forventer selskabet et rekordoverskud på ni milliarder kr. Omvendt siger selskabet, at det på nogle ruter har sænket priserne for at kompensere for faldende efterspørgsel efter terrorangrebet i Paris i november sidste år.

Ryanair tilføjer, at de gennemsnitlige priser på flybilletter fortsat vil falde, da flyselskaberne kan give deres besparelser ved køb af brændstof videre til de rejsende. Samlet faldt Ryanairs priser, også pga. øget konkurrence, 11 pct. de sidste tre måneder af 2015 – selskabet forventer et gennemsnitligt fald på seks procent i første kvartal af dette år.

Ryanair havde sidste år premiere med ruter til Københavns Lufthavn – foreløbig har selskabet 15 og havde sidste år 715.000 rejsende til og fra København. I år forventes 2,5 mio.