Ryanair på vej mod nye rekorder

Ryanair 737-MAX 8 ArtworkEuropas største flyselskab forventer i år ny passagerrekord og øget konkurrence som følge af faldende priser på brændstof.

Ryanair forventer at have fløjet med 106 mio. passagerer når regnskabsåret udløber med udgangen af marts – det er én mio. mere end i selskabets seneste prognose. I år forudser Ryanair otte procent flere rejsende.

I det nuværende regnskabsår forventer selskabet et rekordoverskud på ni milliarder kr. Omvendt siger selskabet, at det på nogle ruter har sænket priserne for at kompensere for faldende efterspørgsel efter terrorangrebet i Paris i november sidste år.

Ryanair tilføjer, at de gennemsnitlige priser på flybilletter fortsat vil falde, da flyselskaberne kan give deres besparelser ved køb af brændstof videre til de rejsende. Samlet faldt Ryanairs priser, også pga. øget konkurrence, 11 pct. de sidste tre måneder af 2015 – selskabet forventer et gennemsnitligt fald på seks procent i første kvartal af dette år.

Ryanair havde sidste år premiere med ruter til Københavns Lufthavn – foreløbig har selskabet 15 og havde sidste år 715.000 rejsende til og fra København. I år forventes 2,5 mio.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.