Ryanair på vej mod nye rekorder

Ryanair 737-MAX 8 ArtworkEuropas største flyselskab forventer i år ny passagerrekord og øget konkurrence som følge af faldende priser på brændstof.

Ryanair forventer at have fløjet med 106 mio. passagerer når regnskabsåret udløber med udgangen af marts – det er én mio. mere end i selskabets seneste prognose. I år forudser Ryanair otte procent flere rejsende.

I det nuværende regnskabsår forventer selskabet et rekordoverskud på ni milliarder kr. Omvendt siger selskabet, at det på nogle ruter har sænket priserne for at kompensere for faldende efterspørgsel efter terrorangrebet i Paris i november sidste år.

Ryanair tilføjer, at de gennemsnitlige priser på flybilletter fortsat vil falde, da flyselskaberne kan give deres besparelser ved køb af brændstof videre til de rejsende. Samlet faldt Ryanairs priser, også pga. øget konkurrence, 11 pct. de sidste tre måneder af 2015 – selskabet forventer et gennemsnitligt fald på seks procent i første kvartal af dette år.

Ryanair havde sidste år premiere med ruter til Københavns Lufthavn – foreløbig har selskabet 15 og havde sidste år 715.000 rejsende til og fra København. I år forventes 2,5 mio.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.