Ryanair-piloters hjem ransaget

LUFTFART: Tyske myndigheder har ransaget hjemmene hos piloter hos Ryanair, som mistænkes for at omgå de tyske skatteregler. Der er beslaglagt computere og dokumenter.

Ifølge Ryanair Pilot Group er piloterne blev afhørt og har fået deres computere, filer og dokumenter beslaglagt. Aktionen gælder de piloter, der efter ordre fra Ryanair har oprettet eget firma i for eksempel Irland, skriver dr.dk.

De pågældende piloter har indgået kontrakt med vikarbureauerne Brookfield og Storm McGinley, som herefter lejer piloterne ud til Ryanair. Konstruktionen  gælder størstedelen af Ryanairs piloter, og giver flyselskabet økonomiske fordele på grund af lavere omkostninger i forhold til løn og sociale ydelser.

For eksempel er Ryanair ikke forpligtet til at betale løn under sygdom, da piloterne er direktører i deres egne firmaer og selv skal finde afløsere.

Piloterne betaler ikke skat hvor de bor og arbejder, men hvor deres firma er registreret. Det har fået myndighederne i Tyskland til at undersøge forholdene og ransage piloternes hjem.

Også forholdene for Ryanairs piloter i blandt andet Norge og Italien er under skattemyndighedernes undersøgelse for tiden.