Ryanair vil levere kunder til Norwegian

Ryanair arbejder på at etablere en aftale om at feede passagerer til Norwegians voksende netværk af langruter til lavpris.

Passagerer fra regionale lufthavne skal kunne leveres til Norwegians internationale hubs med tilpasset timing i en enkel transaktion. Den første kombinationsflyvning kan starte allerede i første kvartal 2017.

Aftalen vil åbne Norwegians transatlantiske ruter til flere lufthavne over hele Europa og være med til at sikre Ryanair bedre priser.

Ryanairs marketingchef Kenny Jacobs siger til The Sunday Telegraph at de årelange forhandlinger ’har opnået et solidt momentum’: “Feeder-aftaler bliver et aspekt på det europæiske luftfartsmarked i 2017, og vi vil gerne se denne aftale komme igennem så hurtigt som muligt”.

“Vi har en load factor på 95%, så vi gør det ikke fordi, der er 20 tomme sæder på Ryanairs fly. Det er mere strategisk.  Det styrker vores logiske udvikling af markedet på den måde, vi ønsker udviklingen”.

Udtalelsen kom umiddelbart efter, Norwegian fik sine fly-rettigheder til det irsk baserede datterselskab NAI og meldinger om start på flyvninger fra irske Cork og Shannon til USA.