Ryanair vinder norsk stewardesse-sag

Passengers board a Ryanair plane parked at Girona airportByretten i Moss har afvist den meget omtalte sag om afskedigelse af den italienske stewardesse Alessandra Cocca, der arbejdede for Ryanair med hjemsted i Moss.

Sagen var anlagt af fagforeningen Parat og norske LO, som hævdede, at norsk arbejdsret måtte være gældende for personale, der er bosat i Norge.

Retten afviste fagforeningens krav under henvisning til, at stewardessen var ansat på en irsk kontrakt med det irske vikarbureau Crewlink og dermed underlagt irsk lovgivning. Hendes skat og sociale afgifter blev betalt i Irland, hvor hun var registreret med personnummer og hvor hun fik indsat sin løn på en irsk bankkonto. Desuden udførte hun sit arbejde på et irsk registreret fly, der defineres som irsk territorium.

Kendelsen fra Moss Byret lyder på, at det norske retssystem ikke har jurisdiktion over Alessandra Coccas kontrakt.

Parat og norsk LO har øjeblikkeligt anket sagen til landsretten, mens Ryanair opfordrer sin modpart til at undskylde for at fejlinformere medierne, forbrugerne og lovgiverne i Norge.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.