Ryanair vinder retssag mod Englands regering

ryanairLavprisselskabet har vundet en strid med den britiske regering om bødestraf, hvis det ikke lykkes flyselskaber at afsløre illegale migranter, der vil rejse til England.

The Times beretter, at flyselskabet alene på ét år har betalt 400.000 pund – 3,85 millioner kroner – fordi det ikke er lykkedes at afsløre falske identitetspapirer eller forældede visa.

Ryanair gik i appelretten med en bødestraf på 4.000 pund, selskabet blev idømt efter medarbejderne ikke havde afsløret forfalskede græske pas, der blev brugt at to albanere på rejse fra Mallorca til Edinburgh.

Ifølge flyselskabet stammer bøderne på 400.000 pund fra 200 sager i 2015, hvor rejsende benyttede falske pas eller ugyldige visa.

I præmisserne til sin kendelse sagde dommer Damien Lochrane, at den måde, indenrigsministeriet behandlede bødesagerne på ”krænker det fair grundlag lovgivning skal bygge på og i højeste grad fornemmelsen af retfærdighed”.

Han sagde endvidere, at flyselskaber ikke med nogen rimelighed kan forventes at opdage forfalskede dokumenter, der ligner de ægte så meget, at selv øvede toldbetjente ikke er i stand til at se forskel.

Dommeren anklagede regeringen for på denne måde at overdrage dele af grænsekontrollen til private flyselskaber og fastslog manglende konsistens i bødeudskrivningen.

“Man skal erindre, at pligten til at tillade eller afvise adgang over grænserne ikke påhviler flyselskaberne, mens den særlige grænsekontrol”, sluttede han.

Ifølge indrejseloven fra 1999 kan flyselskaber og rederier blive pålagt bøder på op til 2.000 pund, hvis deres passagerer ikke er i besiddelse af korrekte dokumenter, når de når frem til paskontrollen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.