Ryanair vinder sag ved EU-Domstolen

Det irsk baserede lavprisselskab vil kræve tilbagebetaling af 15 millioner Euro fra de franske skattemyndigheder efter selskabet fik medhold i European Court of Justice.

Domstolen, der holder til i Luxembourg er højeste juridiske myndighed i EU-systemet og har anerkendt Ryanairs krav om, at de irske A1 certifikater vedrørende betalte sociale ydelser for internationale transportarbejdere skal godkendes i alle EU-lande, hvilket blev afvist af de franske skattemyndigheder.

Frankrig nægtede at godkende de irske A1 certifikater for det Ryanair personale, der var midlertidigt baseret i Marseille. Det fik Frankrig til at pålægge sociale afgifter til både personale og flyselskab, selv om de var betalt én gang i Irland efter irske regler.

“Dommen viser, at de sociale myndigheder i Frankrig overtrådte loven, da de krævede dobbelt betaling af personale og flyselskab”, lyder det fra Ryanair, som nu vil gå efter fuld refusion af de ulovligt opkrævede sociale afgifter i perioden fra 2006 til 2010. Sagen har tidligere været behandlet ved fransk domstol, som gav de franske myndigheder medhold.

EU-Domstolen har ifølge Ryanair afvist et forsøg fra de franske myndigheder på at opkræve sociale afgifter for selskabets piloter og kabinepersonale fra 2011 til 2014, hvor de var midlertidigt udstationeret til sommerflyvninger fra Marseille.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.