Ryanairs kabinepersonale tjener 190.000 kr. om året

Noget tyder på, at Michael O’Leary i stor hast kun kom til Billund Lufthavn i går for at fortælle, hvor godt det går med salget for selskabets 20 ruter fra Billund, og at han som ventet under ingen omstændigheder vil indgå nogen form for aftaler med danske fagforeninger.

 

Tættest på koncernchefen med de hurtige udmeldinger ser det ud til, at Jyllands-Postens Jens Erik Rasmussen er kommet. I artikel i avisen spørger han bl.a. ”om det er fair, at kabinepersonalet kun får en løn på 7.500 kr.”

 

”Det passer ikke. Vores stewardesser har en gennemsnitsløn på 25.000 euro om året (med lidt god vilje ca. 190.000 kr., red.). Og de har fået lønforhøjelse i modsætning til de mange andre flyselskaber,” lyder svaret.

 

”Hvorfor skal de selv betale for uniformen?” er næste spørgsmål.

 

”Vi vil have seriøse ansøgere, som ønsker at arbejde i Ryanair i lang tid. Vi kan ikke bruge uniformen igen, hvis de siger op efter otte uger. Efter et år får de udgiften til uniformen refunderet, og derefter får de et årligt tilskud.”

 

”De danske fagforeningen truer med konflikt?”


”Vi bekymrer os ikke om, hvad de danske fagforeninger gør. Hvis de ikke vil have op mod 8.000 job i regionen, så er det fint med os. Vi takket for den opmærksomhed, som fagforeninger skaber for at sælge billetter til vores fly,” lyder det ironisk fra gårsdagens gæst i Billund til Jyllands-Posten.

Skrevet af Ejvind Olesen